Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Heistse buurtbewoners en Jeugdvakanties Duinen-Heide planten nieuw bos van 1,6 hectare aan De Averegten

Averegten

Zaterdagvoormiddag staken buurtbewoners en een 20-tal kinderen van Jeugdvakanties Duinen-Heide met hun begeleiders een handje toe bij het planten van 3.700 bomen. Het toekomstige bos grenst aan Provinciaal Groendomein De Averegten.

Jeugdvakanties Duinen-Heide is een Sociaal Toeristische jeugdorganisatie die inclusieve jeugdkampen organiseert met speciale aandacht voor maatschappelijk kwetsbare kinderen.

Eerder deze maand beplantten buurtbewoners, enkele Heistse scholen en jeugdbewegingen al een terrein van 3,5 hectare met 11.100 bomen aan Moleneinde, aansluitend aan De Averegten. De aanplantactie kadert in de provinciale doelstelling om 150 hectare te bebossen tegen eind 2024.

De Averegten is met 100 hectare bos en weilanden nu al een groene long in de Kempen. Met z’n vele wandelingen, speeltuinen, vlindertuinen, plantentuin … biedt het domein voor ieder wat wils. De 1,6 hectare nieuw bos langs de Huizebeek en de 3,5 hectare nieuw bos aan Moleneinde zijn daarbij een mooie toevoeging.

 

Connectie met de vallei van de Grote Nete

De aanplanting langs de Huizebeek versterkt bovendien de ecologische verbinding tussen de Averegten en de vallei van de Grote Nete. Het is één van de vele acties uit het gebiedsprogramma Grote Nete.

In de vallei van de Grote Nete zijn heel wat spelers actief. Om alle bestaande en toekomstige projecten van de stakeholders en de lokale besturen goed op mekaar af te stemmen, startte de provincie Antwerpen als bovenlokaal bestuur met een gebiedsprogramma. Onder de noemer 'Het Grote Net[e]werk' werken alle partners samen aan een klimaatveilige vallei, vol beleving.  Foto provincie Antwerpen.

Moleneinde, Heist-op-den-Berg, België

Averegten

Deel dit artikel